فهرست مطالب

یومی هو تراپی

یومی هو تراپی، روشی نو در درمان بیماری ها

یومی هو تراپی روشی است درمانی که اگر چه بیشتر به مشکلات سیستم اسکلتی – عضلانی ( عضلات، مفاصل و ستون فقرات) می پردازد، اما به دلیل رویکرد پیشگیرانه و کل نگرانه در واقع پاسخی است به مشکلات اندام های داخلی، دستگاه هورمونی و غدد درون ریز و بالاخره به گروهی از مشکلات روانی. دلیل این اثر بخشی بهره گیری از روش های درمانی مشرق زمین به ویژه، ماساژ عمقی عضلات، رباط ها و تاندون ها، طب فشاری( شیاتسو) با اتکاء به رویکرد  طب سنتی چین ( طب سوزنی) به مبحث درمان و تنظیم و تقویت کانال های انرژی و گردش انرژی حیاتی بدن( انرژی چی)، رقلکسولوژی،  و بالاخره روش های درمان های دستی ( مانی پولاسیون) با تاکید بر اصلاح انحرافات لگن خاصره و مشکلات ستون فقرات ( پوسچرال) به طور همزمان و توجه به سازو کارهای سیستم های مختلف بدن به عنوان یک سیستم باز و دارای ارتباطات تنگاتنگ و متاثر از یکدیگر می باشد. و این در واقع به نوعی در نقطه ی مقابل پزشکی مدرن است که تنها به عضو بیمار و عوارض و نشانه ها( سمپتوم ها) توجه داشته و تلاش دارد که نشانه ها را از بین ببرد تا دلایل و علت های بنیادی و اصلی را.  این روش درمانی ابتدا توسط آقای دکتر سایونجی ماسایوکی پایه گذاری گردید. او که میراث دار تحقیقات دامنه دار استادش بود، بالاخره پس از مطالعات گسترده ی میدانی بر روی بیماران گوناگون با بیماری های متنوع، در سال 1982 با بنیادگذاری انستیتوی طب بین الملل پیشگیر ژاپن رسما ابداع روش جدید درمانی خود را با نام یومی هو تراپی ابتدا به جامعه ی ژاپنی و سپس از سال 1989 به جامعه جهانی اعلام نمود.

دکتر سایونجی ماسایوکی در 18 نوامبر 1943 در توکیو به دنیا آمد. او که ابتدا بنا با اصرار پدرش در دانشگاه ” میجی” به تحصیل در رشته ی بازرگانی پرداخته بود، به دلیل علاقه به کالی گرافی چینی ( خطاطی چینی) بارها به چین سفر کرد تا بتواند رموز بیشتر این هنر را بیاموزد. در طول اقامت های مکرر و طولانی خود در چین، او کم کم به طب سنتی چین علاقه مند شده و با فلسفه و نگرش چینی ها به جهان هستی و تئوری یین و یانگ ( انرژی های متضاد موجود در جهان هستی از جمله تن آدمی) و عناصر بنیادی پنج گانه و روابط وتاثیر گذاری آن ها بر یکدیگر و بالاخره نوع نگاه و رویکرد به درمان بیماری های انسان ها، کم کم  به حوزه ی پزشکی علاقه مند گردید.

او در سال 1975 با استاد معروف   روش درمانی سیی تای  هو آشنا شد. در این روش، درمانگر از طریق درمان دستی، تلاش می کند که با اصلاح وضعیت پوسچرال بدن، اصلاح و جاانداختن مفاصل، فشاردرمانی بر روی نقاط طب سوزنی و بالاخره ماساژهای عمقی بدن، به تنظیم عملکرد اندام های داخلی،  ساز و کارهای فیزیولوژیک بدن نیز بپردازد.

در واقع  این استاد بزرگ روش خود را بر اساس روش ها و تکنیک های توانبحشی  زنگ تی فا  که در چین  و در معابد معروف چین آموزش داده می شد، پس از مطالعات گسترده بر چگونگی اثر بخشی این تکنیک ها بر بدن انسان پایه گذاری کرد. استاد شویچی اونو هیدکازو (Shuichi Ono Hidekazu ) که مطالعات بسیاری را بر روی روش های سنتی درمان های شرقی انجام داده بود ( به ویژه روش های چینی و ژاپنی نظیر تویی نا ماساژ، زنگ تی فا، آن – ما، شیاتسو، دو – این، سیی تا   هو و عیره)  این آموزه های خود را به دانشجوی کنجکاو و علاقه مند منتقل کرد. در طول  6 سال سایونجی ماسایوکی ضمن فراگیری این علوم و روش ها از استاد خود، خود نیزبه کار درمان پرداخت و نتایج کاربرد روش های مختلف درمانی را بر روی بیماران خود مورد بررسی قرار داد.

او همزمان تحصیلات خود را در زمینه ی شیاتسو و روش های درمان شرقی در کالج نیهون شیاتسو سن من گاککو دنبال کرده و در سال 1981 از این کالج فارغ التحصیل شد.

دکتر سایونچی ماسایوکی براساس نتایج آموزه ها، مطالعات و درمان های خود، روشی را پایه گداری کرد که ابتدا  آن را روش الهی درمان و سپس روش یومی هو یا ” روش درمانی اصلاح و جا انداختن لگن خاصره و طب فشاری” نامگذاری کرد.

اساس این روش بر مبنای تئوری مرکز ثقل و اهمیت وضعیت لگن خاصره بر سلامت یا بیماری انسان می باشد. بر اساس این نظریه، جابجایی و انحراف لگن خاصره در نزد اکثریت قریب به اتفاق انسان ها،  منشاء تغییرات ساختاری در اسکلت بندی بدن بوده و این تعییرات پوسچرال متعاقبا بر ساختار مفاصل، دستگاه ماهیچه ای و عملکرد بافت ها ی نرم اثر گذاشته و منجر به بروز اختلالاتی در چرخه ی گردش خون، سیستم لنفاتیک، دستگاه عصبی از جمله دستگاه اعصاب خودمختار و بالاخره در دستگاه هورمونی انسان گردیده و پر واضح است که چرخه ی انرژی حیاتی بدن را نیز مختل کرده و منجر به بروز بیماری های گوناگون جسمی و روانی می گردد. او بعدها به پاس خدمات و تحقیقات خود در این رشته و ارائه پایان نامه ی خود در همین زمینه موفق به دریافت مدرک دکترا از دانشگاه سن مارینو گردید.

دکتر سایونجی ماسایوکی برای ترویج نظریه و روش درمانی خود در سراسر جهان به یادگیری زبان اسپرانتو پرداخت و از طریق این زبان موفق شد کتاب های خود را ابتدا از زبان ژاپنی به زبان اسپرانتو ترجمه کرده و از طریق این زبان به نزدیک به 30 زبان دیگر ترجمه کرده و در اختیار مشتاقان خود قرار دهد.

هم اکنون این روش درمانی به دلیل نتایج غیرقابل انکار و گاه حیرت انگیز خود، در بسیاری از کشورهای جهان به کار برده می شود و انجمن های یومی هو تراپی در گروهی از کشورها تشکیل گردیده که به کار درمان و تحقیقات می پردازند.

 برای اطلاعات بیشتر و تفصیلی تر علاقه مندان می توانند به کتاب ” ماساژدرمانی” بر اساس کتاب “یومی هوتراپی” ترجمه و تالیف آقای غلامرضا آذرهوشنگ مراجعه فرمایند.

3 در مورد “یومی هو تراپی”

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا